raadslid PvdA

raadslid Stephan Reusken

Mijn naam is Stephan Reusken en ik ben 55 jaar en woon aan de rand van gemeente Twenterand vlak bij Westerhaar.  Ik ben in de gemeenteraad van Twenterand gekomen in juli 2016 na het plotselinge overlijden van Sven Booij. Sven die zich vanuit de PvdA op lokaal niveau steeds weer inzette voor kwetsbare burgers en zich hard maakte voor solidariteit. Ik wil die lijn doorzetten, ook al heeft de PvdA maar 1 zetel in de raad van Twenterand.

Ik ben op mijn 20ste lid geworden van de PvdA  en dat begon met de Jonge Socialisten en al die jaren ben ik actief geweest. Van 1992 tot 1999 ben ik raadslid geweest in de gemeente Zutphen. In 2008 ben ik naar de gemeente Twenterand verhuist en ik woon hier met veel plezier. Ik geniet hier van de natuur, in het bijzonder van het prachtige natuurgebied De Engbertsdijksvenen en mag hier graag wandelen. In het dagelijks leven werk ik als regiomanager bij MEE Veluwe. Een organisatie die zich actief inzet voor de participatie in de samenleving van  kwetsbare burgers,  in het bijzonder kinderen, jongeren en volwassenen met een LVB, Autisme, NAH en een GGZ achtergrond.  MEE doen is het kernwoord.

Verbinden is voor mij een kernbegrip, want uit verbinding ontstaat samenwerking en dat is wat we nodig hebben, ook in de politiek en het besturen van een gemeente. Alleen dan zijn we staat om iedereen mee te laten doen naar eigen mogelijkheden.  Voor de PvdA is dat laatste belangrijk: iedereen een kans geven om mee te doen en daar wil ik me in de raad van Twenterand hard voor maken.